Kanskje kjenner du til utfordringen? Full fres på mac’en til husets tenårings-dronning, 12 åringen har besøk av et par kompiser, det games online til den store gullmedalje. Far lager middag og får samtidig med seg det siste på nyhetskanalen. Det høres tastelyder fra det gamle syrommet, nå fungerende hjemmekontor - hvor morgendagens presentasjon forberedes av mor.

Med andre ord, her er det behov for nett som svarer til forventningene.

- Vi er helt avhengig av et nett som fungerer, likevel vil vi ikke betale for mye sier Per, 2 barnsfar og vaktmester.

Med utfordringer i forhold til dagens strømpriser, unger som helst vil til Spania i sommerferien, tur til Vestlandet for å besøke bestemor, fotballcup og sommerleir - må det prioriteres nøye. Med dette i tankene ønsket Per å prøve en langt rimeligere nettleverandør.

Les også: Fikk bredbånd der andre ikke kunne levere

For godt til å være sant?

- Vi hadde tidligere en løsning med fiber. Vi valgte å bytte til et nett med 30 Mbps hastighet for å se om det kunne dekke vårt behov. Det kunne det! Vi har ikke merket noen forskjell på bruk av nettet. Hastigheten dekket hele behovet til familien, og vi har bortimot halvert kostnadene våre på internett. Det er helt fantastisk og nesten for godt til å være sant, bortsett fra at det er sant, smiler Per.

Mange betaler for høyere hastighet enn de faktisk trenger

Dersom du er usikker på hva du trenger kan du velge ut fra informasjonen under:

  • Dersom du bruker nettet for det meste til sosiale medier som Facebook, sende e-post og lese nyheter på trenger du ikke mer enn rundt 10 Mbps hastighet.
  • For å se film og TV-serier må du ha en hastighet på minst 5 Mbps hastighet.
  • Er man flere i familien som jobber hjemmefra, spiller onlinespill, ser på film/TV-serier eller laster ned større filer øker behovet.

For de fleste familier vil likevel 30 Mbps hastighet være tilstrekkelig. Husk at du når som helst kan oppgradere til høyere hastighet.

Les også: Internett angst? Slik finner du riktig nett for deg!

I spesielle tilfeller:

Dersom man er en stor familie som jobber med store filer online, laster ned mye data og kanskje også har mange som skal se film og TV-serier samtidig vil det være nyttig med 60-100+ Mbps.

Hastigheter over 100 Mbps er for kunder med spesielt stort behov for nedlastning av store filer m.m. De fleste andre vil ikke merke nevneverdig forskjell på f.eks 100 Mbps og 300 Mbps.

5GBredbåndInternettSatellittbredbånd