For de som bor i mer avsidesliggende samfunn over hele verden, vil tilkobling til et kablet nettverk neppe bli en realitet på grunn av ressursene som kreves for å legge fysisk kabling.

På slike steder er våre satellitt internettløsninger ideelle ettersom de gir rask, stabil og pålitelig tilkobling, med lav ventetid og uten avhengighet av en kablet tilkobling.

Mens mange avsidesliggende hjem, hytter, gårder og bedrifter har installert en av våre satellitt løsninger dedikert til sin egen eiendom, kan vi til lokalsamfunn som består av flere eiendommer eller forretnings campuser med flere nærliggende lokasjoner, tilby én felles bredbåndsløsning.

 

Landsbyen Melfjordbotn i Rødøy kommune i Nordland fylke , Norge, ligger i den østlige enden av Melfjorden , sørvest for Svartisenbreen. Et avsidesliggende sted med én enkelt vei inn og ut av landsbyen, som er stengt i vintermånedene og isolerer landsbyen fullstendig deler av året. Bebyggelsen består av rundt 18 boliger, med ytterligere 20 hytter i området .

I samarbeid med vår LEO (lav jordbane) satellittpartner OneWeb leverte vi en tilkoblingsløsning bestående av en bakkemontert dobbelparabolsk mottaker som sender et Wi-Fi-signal opp til 10 km. Denne gir nok båndbredde for alle eiendommene i landsbyen, sammen med lav ventetid.

For små landsbyer som Melfjordbotn er fordelen med denne løsningen én enkelt mottaker installasjon og månedlig serviceplan dekke behovet til alle eiendommene og kostnadene kan deles på beboerne. I andre tilfeller er tjenesten finansiert av samfunns administrasjonen for å støtte de enorme fordelene for innbyggerne ved å ha tilgang til raskt og pålitelig internett.

5GBredbåndInternettSatellittbredbånd