Det er fort gjort å føle seg dum i jungelen av ulike uforståelige tekniske betegnelser i «internettverden». Fortvil ikke, her får du den enkle forklaringen på hva Mbps egentlig betyr.

Hva betyr egentlig mbps, og hvor mye trenger du?

Det er fort gjort å føle seg dum i jungelen av ulike uforståelige tekniske betegnelser i «internettverden». Fortvil ikke, her får du den enkle forklaringen på hva Mbps egentlig betyr.

Direkte oversatt betyr mbps megabit per sekund. Dette er måleenheten som brukes til å måle overføringshastighet på internett. Altså hvor mye data du kan laste ned eller opp per sekund.

Når det står 100 mbps betyr det at du kan laste ned inntil 100 megabit per sekund. Det kan for eksempel være en stor fil eller en nettside som lastes ned på bare ett sekund.

Dette må du tenke på i valg av internettpakke

Hastigheten på nedlastingen er det viktigste å vektlegge når du skal finne ut hvor mye nett du trenger til boligen eller bedriften, og deretter hvilket abonnement du skal velge.

Jo flere enheter og brukere som er online, desto større hastighet kreves for at nedlastingen eller opplastingen av filer skal gå knirkefritt.

Så mange mbps trenger minimum du for å:

Behovsbasert bruk Nødvendig hastighet
Epost 1 Mbps
Generell surfing 3 Mbps
Sosiale medier 3 Mbps
Streaming SD video 3 Mbps
Streaming HD video 5 Mbps
Streaming 4K video 25 Mbps
Gaming på nett 5 Mbps
Streaming av musikk 1 Mbps
En-til-en videosamtaler 1 Mbps
Videokonferanser 2 Mbps

Hvor mange mbps trenger du til ditt bruk?

Tenker du over hva du eller dine bruker internett til kan du kanskje spare en hel del og likevel dekke det behovet dere har.

Hastigheter over 100 Mbps er for kunder med spesielt stort behov for nedlastning av store filer m.m. De fleste andre vil ikke merke nevneverdig forskjell på f.eks 100 Mbps og 300 Mbps.

Dersom flere i familien skal strømme film samtidig som man har mange mobile enheter, nettbrett og PCer tilkoblet vil behovet overstige 10 Mbps.

For familier på inntil 3 personer kan det være tilstrekkelig med 30 Mbps hastighet, og for familier på 3-5 personer anbefales det en hastighet mellom 60-100 Mbps. Det er alltids mulig å oppgradere et abonnement.

5GBredbåndInternettKampanje