Kanskje har du kjent på det? Frykten for å ikke ha nok nett til det du trenger. Kanskje bestiller du den største pakken for å være sikker. En pakke som kunne holdt til storfamilien på 8. Men dere er kun to…

Fortvil ikke, her får du vår 5 punkts guide for å ta det riktige valget:

1. Generell surfing, nyheter og e-post

En familie på opptil 3 personer hvor nettet brukes til generell surfing som FB, nyheter og e-post klarer seg fint med hastighet på opptil 10 Mbps. For å se film og TV-serier må hastigheten være fra 5 Mbps.

2. Flere i familien strømmer samtidig

En familie på 3 eller flere hvor flere strømmer samtidig, noen jobber hjemmefra, spiller onlinespill i tillegg til flere påkoblede mobiler krever større hastighet. For de aller fleste holder det likevel med 30 Mbps.

Produktside: Trådløst bredbånd med 4G/5G

3. Storfamilien hvor alle bruker nettet aktivt

Dette innebærer 5 eller flere familiemedlemmer hvor alle bruker nettet aktivt til mye mer enn å bare se på Peppa Gris. Det strømmes, games online, i tillegg til at det lastes ned store filer på hjemmekontoret. Her kan det være nødvendig med 60-100+ Mbps.

4. Spesielle tilfeller

I spesielle tilfeller hvor en trenger å laste ned mange og ekstra store filer kan det være nødvendig med hastigheter over 100 Mbps. I de aller fleste tilfeller vil en ikke merke nevneverdig forskjell på 100 Mbps og 300 Mbps.

5. Jobber du i «skyen»?

Mange har ikke behov for den aller høyeste hastigheten selv om de jobber fra hjemmekontoret. Spør deg selv hvorvidt du virkelig trenger å laste ned de aller største filene.

Fra Brdy: Se våre produkter her

Her ser du en oversikt på hvor mye hastighet forskjellig bruk krever:

Aktiviteter Behov
Strømme 4K 15 – 25Mbps
Strømme Full-HD (1080p) Netflix m.m. 5 - 10 Mbps
Strømme HD (720p) Netflix, NRK, TV2Sumo, T-We, HBO 3 - 5 Mbps
Strømme musikk (Spotify) 1 Mbps
Spille dataspill online 5 Mbps
Nettaviser, nettbank og e-post 2 Mbps
Teams / Zoom video call 2 Mbps

Tenk over din/deres bruk slik at du kan få akkurat det du trenger. Er du en som kan spare, eller kanskje trenger mer nett for å dekke ditt behov?

5GBredbåndInternettSatellittbredbånd