Smarthus - hva er det, hvordan funker det og hvor bra nett må jeg ha? | Brdy.no

Brdy.no

Jeg har Nokia-antenne eller satellittbredbånd via parabol
Jeg har en annen antenne

Lukk vindu

Smarthus – hva er det, hvordan funker det og hvor bra nett må jeg ha?

Hva er et Smarthus?

Et hus hvor alt eller deler av alt elektronisk utstyr og elektriske apparater er koblet sammen til et felles kontrollsystem. Dette betjenes fra et panel eller mobilen din.

Det mest vanlige er lys og varmestyring. Etter det er det kun fantasien og de elektriske apparatene som setter begrensningene, noen ønsker stemmestyring, andre klarer seg med alt via en mobilapp. De aller fleste nye kjøkken- og husholdningsapparater er utstyrt med mulighet for tilkobling til et Smart-system via WiFi.

Ventilasjonssystem, solstyring, innbrudd og brannalarm kan også inngå i dette. Eller hva med robotstøvsugeren du setter i gang med et tastetrykk på mobilen mens du er på jobb? Kanskje etter at du har låst opp for hundepasseren som henter den håpefulle firbeinte…

Energivennlig

Det finnes flere tilbydere på markedet, og flere av disse kan du bruke sammen eller hver for seg. Tanken bak Smarthus er at du kan spare både strøm og tid. Brukt riktig får du rett og slett et mer energivennlig hus. Varmen på badet og ellers i huset senkes om natten og slår seg på i god tid før du står opp til varmt bad. Når du drar på jobb senkes temperaturen frem til ettermiddagen når du kommer hjem igjen. I helgene kan du ha andre parametere, som til eksempel at lys og varme slår seg på litt senere en lat søndagsmorgen.

Velfungerende nett

For at all elektronikken skal kunne snakke sammen til enhver tid er et velfungerende nett nødvendig. Hele ideen med Smarthus er å kunne styre alt elektronisk uten at du nødvendigvis må være til stede. Du skal kunne låse opp ytterdøra og slå av alarmen for feieren selv om du er på jobb. På den måten kan en si at Smarthuset trenger et pålitelig nett for å leve opp til navnet sitt som «Smart».

Eksakt hvor bra nett er nødvendig?

Hastighet er ikke avgjørende om du har smarthusløsninger. Det viktigste for de som har smarthus er å ha en stabil internettløsning. Her er trådløst bredbånd et godt alternativ, rett og slett fordi du slipper brudd på linjen eller varierende hastigheter. Det er mange områder i Norge hvor dette er en utfordring, og hvor disse ikke har blitt prioritert av de største aktørene og fiber.

Trådløst bredbånd kan du i dag få gjennom 5G nettet, eller via satellitt løsninger. Se hvilke løsninger og hastigheter du kan få der du bor på brdy.no.

 

Dele

Fremtiden for internett er trådløs

Store summer å spare det offentlige, private og bedrifter med trådløse bredbåndsalternativer

Tiden har for lengst har løpt fra den statlige støtteordningen til utbygging av bredbånd. Det er lite formålstjenlig å fortsette å grave grøfter for å legge fiberkabler. Teknologiutviklingen tilsier at fremtiden er trådløs.
Den Norske Turistforening og internett fra Brdy scaled

Internett og trådløst bredbånd utenfor allfarveg (DNT og Brdy)

I løpet av kort tid vil selv de mest avsidesliggende betjente hyttene til Oslo og Omegn Turistforening komme på nett. Det sørger bredbåndsspesialisten Brdy for. 

Trenger du hjelp med bestillingen?

En av våre rådgivere tar kontakt så fort som mulig, så vi kan hjelpe deg med riktig produkt for dine behov.

Ring meg