Tips for å forbedre bredbåndsopplevelsen | Brdy.no

Brdy.no

Jeg har Nokia-antenne eller satellittbredbånd via parabol
Jeg har en annen antenne

Lukk vindu

Tips for å forbedre bredbåndsopplevelsen

Riktig plassering av antennen

Ettersom vi henter bredbåndsignaler fra lufta er det viktig at antennen eller parabolen du mottar fra oss er riktig vinklet. Hva som er riktig vinkel, er alltid spesifisert i e-posten du får fra oss når du blir kunde. Hvis du er kunde med Wavelink eller Skylink, altså bredbånd via radio eller satellitt, er det også viktig at antennen har fri sikt til sendestasjonen og satellitten mot himmelen i sydlig retning. Hvis det er busker eller trær i siktlinjen, bør du får fjernet disse. Om du synes det er vanskelig å justere parabolen nøyaktig, kan vi bistå med hjelp fra en tekniker.

 

Riktig plassering av ruter

Det er også viktig at ruteren er riktig plassert for å få gode og sterke signaler i boligen din. Mange gjemmer ruteren i en tv-benk eller bak møbler, noe som aldri er bra for nettopplevelsen. Prøv heller å plassere ruteren høyt oppe, gjerne toppen av en hylle og så sentralt plassert i boligen som mulig. I større boliger vil det også være nødvendig med to eller flere rutere, særlig om du bor i et stort hus med flere etasjer. Det kommer helt an på hvor i huset du ønsker godt signal for strømming, spilling eller lignende.

 

Sjekk om noe kan ta opp unødvendig båndbredde

Det kan være mange årsaker til at hastigheten på nettet er tregt. Om flere er pålogget samtidig, for eksempel med nettmøter, strømming eller spilling, vil det kunne påvirke hastighet og kvalitet. Hvis du er i nettmøte, kan enkle ting som å slå av kamera hjelpe på opplevelsen.

En ofte skjult utfordring er programmer som benytter internettilkoblingen til å sende og motta data, som oppdateringer eller sikkerhetskopiering av bilder og filer til eksterne lagringstjenester i skyen. Vi anbefaler å avslutte programmer og applikasjoner du ikke bruker, og sette sikkerhetskopiering på pause i perioden du ønsker å bruke bredbåndsbredden til andre ting. Bare husk å gjøre så programmene som sikkerhetskopierer filer kan fortsette med det når du ikke lenger er avhengig av båndbredden til andre ting lenger.

 

Når ingenting hjelper

Hvis du har fulgt alle tipsene våre og likevel opplever treg forbindelse og dårlig signal, kan det være at antennen bør flyttes til et annet sted. Ta i så fall kontakt med Kundeservice hos oss, så vi kan sjekke signalkvaliteten og vurdere alternativ for hva annet som kan gjøres.

Dele

Den Norske Turistforening og internett fra Brdy scaled

Internett og trådløst bredbånd utenfor allfarveg (DNT og Brdy)

I løpet av kort tid vil selv de mest avsidesliggende betjente hyttene til Oslo og Omegn Turistforening komme på nett. Det sørger bredbåndsspesialisten Brdy for. 
Nordland internett scaled

Nordland og Innlandet har dårligst bredbåndsdekning

Nordland og Innlandet kommer dårligst ut i dekningsundersøkelsen for 2023. Dette er det fullt mulig å endre på, mener bredbåndsspesialisten Brdy. De sørger for bredbåndstilgang der andre ikke kan levere.
Tradlost internett pa hytta scaled

Påsketradisjon er mer enn bare kvikklunsj og langrenn!

Sol, appelsin, snø, ski, HYTTA. Endelig er påsken her. Vi nordmenn elsker å dra på hytta og kose oss i påsken. Hele 66 prosent av oss tilbringer tiden vår på hytta i påsken.

Trenger du hjelp med bestillingen?

En av våre rådgivere tar kontakt så fort som mulig, så vi kan hjelpe deg med riktig produkt for dine behov.

Ring meg

Kontakt oss

Man-fre: 08.00-16.00